Co by si měl vědět při výběru správné velikosti bruslí?

Co by si měl vědět při výběru správné velikosti bruslí?

Pokud objednáváš online:

  1. Nejprve si odměř své chodidlo.
  2. Prohlédni si velikostní tabulku k modelu bruslí, který se ti líbí.
  3. Vyber velikost, která nejlépe sedí k délce tvé nohy, avšak nech pár extra milimetrů navíc pro větší komfort. Doporučujeme přidat 5-9 milimetrů k délce tvé nohy, protože musíš brát v úvahu tloušťku tvých ponožek.

 Například:

Moje noha měří 27,5cm od paty až po konec nejdelšího prstu. Zároveň si chci objednat brusle Powerslide SWELL Triskate. Prohlédnu si velikostní tabulku, která říká, že délka nohy 27,5cm přísluší velikosti 43 EU. Velikost 43 EU mi bude sedět, avšak moje chodidla potřebují více prostoru uvnitř boty a také ráda bruslím s hrubými ponožkami, čili přidám k délce mé nohy 0,5mm. 27,5 + 0,5 = 28cm, tím pádem bude moje velikost 44 EU.

Měl by si vybírat brusle podle velikosti vložek v tvých botách?

Ne. V tabulkách jsou většinou uvedeny velikosti, které změřili postupem, který je uveden v našem článku Jak zjistím svou velikost, nikoli měřením vložek v botách, protože ty bývají menší o pár milimetrů než je skutečná velikost nohy.meranie nohy

Jestliže zkoušíš brusle v našem kamenném obchodě Korčule.com:

  1. Vyžádej si brusle ve velikosti, jakou mají tvé boty
  2. Vyzkoušej si brusle a ujisti se, že nejsou ani příliš velké a ani příliš malé

Pokud stojíš rovně: Je v pořádku, pokud se tvé prsty jemně dotýkají přední části boty brusle.dotýkanie prstov

Pokud máš pokrčená kolena: Prsty by se již neměly dotýkat přední části boty. Při obouvání bouchni posledním kolečkem brusle o zem, čímž zatlačíš patu nejvíce dozadu, jak je to možné. Potom sehni kolena a utáhni zapínání na nártu. Nejlépe patu upevníš, když utáhneš zapínání na nártu v bruslařské pozici. Zjisti, jestli nepotřebuješ vložky do bruslí, které ti pomohou s oporou klenby a udělají botu pohodlnější ?