Inline brusle K2 pro sezonu 2021

Inline brusle K2 pro sezonu 2021

Kolečkové brusle K2 zná každý především díky jejich pohodlným a měkkým botám. Patentovaná softboot technologie je činí velmi komfortními a spolehlivými, díky čemuž na ně mnozí bruslaři nedají dopustit. K2 v sezóně 2021 opět pokračuje v nastoleném trendu. Ověřená klasika zůstává v nabídce a některé technologické novinky získaly nový design.

Celou aktuální kolekci K2 bruslí u nás najdeš na tomto linku.

Fitness a rekreační kategorie bruslí


Zajímavá je pro začátečníky a rekreační bruslaře. V K2 mají brusle této kategorie charakteristický název. Pro pánské brusle je to F.I.T. a pro dámské Alexis. Charakterizuje je širší bota pro více pohodlí a většinou menší kolečka pro lepší ovladatelnost a lepší stabilitu.

Dámské a pánské K2 F.I.T. a Alexis 84 PRO


Název PRO v případě obou modelů označuje systém utahování speed-lacing. Tkaničky si díky tomu zavážeš prostřednictvím jednoho potažení. Jsou zašněrované v látkových poutkách, díky čemuž se vůbec netrhají. O zbytek se postará pojistka proti uvolnění. Typická bota F.I.T. a Alexis je v tomto případě vybavena kolečky o rozměrech 4×84 mm osazenými v hliníkovém rámu. Takové jsou ideální pro začátečníky, kterým umožní pokročit v bruslařské technice, a také pro rekreační jezdce, kterým toto rozložení koleček poslouží jako kompromis mezi rychlostí a obratností.

K2 F.I.T. 84 Pro- K2 Alexis 84 Pro

Brusle K2 Alexis 84 BOA


Model Alexis 84 BOA je téměř identický se základním modelem Alexis 84 PRO. Rozdíl spočívá v barevném provedení a v použitém šněrovacím systému. Systém BOA, vybavený nylonovým lankem, se dotahuje pomocí jednoduchého otáčení kolečkem. Zavazování je extra rychlé a snadné. BOA se navíc dá dotáhnout i během jízdy, když je na brusli zapnutá klipsna.

K2 Alexis 84 BOA

Dámské a pánské brusle K2 F.I.T. a Alexis 90 BOA


Další stupeň v nabídce K2 2021 jsou modely vybaveny systémem BOA a 90mm kolečkami. Je tohle vůbec rekreační třída? Těžko říct, v každém případě pokud hledáš spolehlivé tréninkové brusle s extra jednoduchým zatahováním, příznivou cenou a pohodlnou botou, tato kategorie by mohla být ta správná volba.

K2 F.I.T. 90 BOA – K2 Alexis 90 BOA

X-Trainning kategorie bruslí


Kategorii X-Trainning si značka K2 vymyslela sama. V ní dostaneš softboot pohodlí zabalené ve výkonnostně zaměřené fitness botě vybavené kolečky s větším průměrem. Kategorie je ideální pro všechny, kteří si už prošli rekreačními modely bruslí, případně pro každého, kdo hledá spolehlivou maratonskou brusli. Před několika lety byly představitely této kategorie modely Mach, Celena nebo VO2 MAX, dnes to jsou modely VO2.

Dámské a pánské brusle K2 VO2 S 90 Pro

Novinka v podobě jednostranného rámu vypadala maximálně futuristicky a ne každý věřil, že se daná technologie uchytí. Sezóna 2021 je však důkazem toho, že brusle s jednostranným rámem mají v nabídce K2 stabilní místo. Verze bruslí VO2 s tradičním typem rámu dokonce vypadla z nabídky.

Novinka VO2 S 90 Pro v pánské i dámské verzi dostala barevný refresh. Pro označuje systém utahování tkaniček Speedlacing doplněný o pojistku proti uvolnění. 90mm kolečka jsou oblíbená mezi všemi tréninkově zaměřenými jezdci.

Díky jednostrannému rámu jsou brusle lehčí a podle výrobce lépe tlumí otřesy.

K2 VO2 S 90 Pro

Dámské a pánské brusle K2 VO2 S 100 Pro

100mm kolečka jsou typická pro zkušenější bruslaře, kteří umí zužitkovat výhody větších koleček při delším a silovější skluzu. Jsou to ideální maratonské brusle. Model VO2 S 100 Pro je dostupný v pánské verzi, která je vybavena kolečky o rozměrech 4×100 mm, a v dámské verzi mající kolečka s rozměry 2×90 mm vpředu a 2×100 mm vzadu. Díky menším předním kolečkům je brusle obratnější, její těžiště je ve výšce koleček 90 mm, což přispívá lepší stabilitě. 100mm kolečka v případě dámského modelu dělají brusle v konečném důsledku rychlejšími.

Dotahování je rovněž řešeno prostřednictvím rychloupínání Speedlacing.

K2 VO2 S 100 Pro

Brusle K2 VO2 S 100 BOA


Model VO2 S 100 BOA je absolutní vrchol X-Trainning kategorie. Kolečka velikosti 4×100 mm jsou ideálními maratónskými společníky. Jednostranný rám dělá brusli lehkou a stylovou. Systém BOA je vybaven pevným ocelovým lankem. Pro sezónu 2021 je i tento model dostupný v nové barevné kombinaci. Pokud hledáš pohodlný maratónský model bez kompromisů – VO2 S 100 BOA bude ideální.

K2 VO2 S 100 BOA

Kategorie tříkolečkových bruslí


Tříkolečkové brusle K2 nesou příznačné modelové označení – TRIO. Tyto modely mají základ v modelech Uptown, které jsou charakteristiky blíže freeskate bruslím. Liší se ve výkonnosti, v typech rámů a také v průměrech koleček.

Dámské a pánské brusle K2 Trio 100 LT
Nejdostupnější modely z řady TRIO. Brusle je vybavena hliníkovým rámem, který je v K2 známý z fitness bruslí. 3×100 mm velká kolečka dobře poslouží začínajícím bruslařům i rekreačním jezdcům. Dotahování má bota TRIO zajištěné prostřednictvím rychlošněrování Speedlacing s pojistkou, klipsny na kotníku a suchého zipu nad nártem.

K2 Trio 100 LT

Brusle K2 Trio 110

I když název ve srovnání se základním modelem nenasvědčuje nic speciálního, model TRIO 110 je výkonnostně na vyšší úrovni než TRIO 100 LT. Bota je vybavena třemi suchými zipy různých velikostí, které jezdci umožňují přizpůsobit si dotažení do maximální možné míry. Vrchní suchý zip je  pro větší volnost v kotníku dokonce možné zcela sejmout.

Brusle mají navíc mnohem tužší a pevnější rám, který zprostředkovává maximální přenos energie pro odraz. Brzdy je samozřejmě možné v případě potřeby sejmout.

K2 TRIO 110

K2 Uptown

Typické freeskate nebo urban brusle v podání K2. Bota Uptown je pohodlná díky softboot technologii, má UFS rozteč a vychází z agresivních bruslí Fatty Pro. Kvalitní hliníkový rám je dlouhý 243 mm, což je minimální možná délka při výbavě koleček o velikosti 4×80 mm. Navíc nabízí možnost rockeringu, díky němuž tyto brusle mohou využít i freestyle slalom začátečníci.

K2 Uptown 2021

Kategorie rychlostních bruslí K2


Na poli rychlostních kotníkových bruslí v minulosti nebyla K2 nijak extra úspěšná. To, co ale umí dobře, je kombinace velkých koleček a pohodlné, výkonnostně zaměřené boty.

Brusle K2 MOD 110

Je to v naší nabídce jedna z nejúspěšnějších rychlostních bruslí s vyšší botou. Má užší střih, díky čemuž dokonale obepíná nohu. Dotahování je zajištěno prostřednictvím, Speedlacing systému a systému suchých zipů, které překrývají tkaničky. Pevnost v kotníku si jezdec nakonec reguluje nejvýše položeným suchým zipem. 4×110 mm rozměrná kolečka jsou vedle varianty 3×125 mm to nejrychlejší, co lze na trhu získat. Odmontuj brzdu, nasaď si přilbu a tvůj nový rekord na Berlínském maratonu je připraven stát se skutečností!

K2 MOD 110

Modelová řada K2 Redline
Pod skupinu K2 Sports spadá kromě K2 bruslí, lyží, snowboardů atd. i značka Madshus. Model Redline je výsledek právě spolupráce značek K2 a Madshus. Karbonová bota, karbonová kotníková opora a jako bonus, karbonové středy koleček. Cena bruslí přesáhla dokonce 16 000KČ a v Korcule.com si myslíme, že za mnohem nižší cenu jsou v nabídce i výkonnostnejší brusle.

K2 Redline

Je mezi modely pro sezonu 2021 tvuj softboot favorit, nebo dáš přednost pevnosti hardboot bruslí? Napiš nám komentář a sleduj nás na našich sociálnich sítích – Facebooku, Instagram, Youtube.