Jak si namontovat svítící kolečka Moxi Glow na dvouřadé brusle

Jak si namontovat svítící kolečka Moxi Glow na dvouřadé brusle

Představení svítících koleček Moxi Glow

Na sklad nám přišla novinka v podobě svítících koleček. Jsou to kolečka od Moxi. Svítící kolečka jsme již v nabídce měli, ale od jiné značky, konkrétně od značky Luminous. Nově máme 3 různé barvy koleček značky Moxi. Kolečka sedí ještě lépe na dvouřadých bruslích, právě jejich jádro by mělo být něčím specifické. Pojďme se na ně spolu podívat.

Máme je v krásné zelené, bílé a růžové barvě. LED světélka se samozřejmě liší v závislosti na barvě koleček. V zelených a v růžových kolečkách jsou LEDky modré. V bílých kolečkách jsou LEDky vícebarevné nebo lze říci, že jsou duhové. Do koleček se dává magnetický vymezovač, díky tomu se samotná kolečka točí a to je v podstatě klíč, aby se kolečka roztočila. Netřeba je dobíjet, ty LEDky jsou poháněny na principu dynama, které můžeš znát z jízdy na kole.

Montáž svítících koleček Moxi Glow na dvouřadé brusle

V této části se dozvíš jak samotná kolečka namontovat, co by tě mohlo překvapit nebo co popřípadě nedělat. Pokud si chceš namontovat svítící kolečka na své brusle, budeš potřebovat: své brusle, nová svítící kolečka, ložiska (součástí svítících koleček nejsou ložiska, je třeba si je dokoupit nebo použít ložiska ze starých bruslí), tool (na odmontování) postačí však i obyčejný imbusový klíč.

Postup:

1) Odmontuješ kolečko, je to v celku rychlý proces. Některé dvouřadé brusle mají zvenčí podložku z jedné nebo z druhé strany. Ve videu máme dvouřadé brusle Moxi Beach Bunny Watermelon, ty například žádnou podložku nemají. Pokud by tam však podložka byla, tak si na ni je třeba dávat pozor, aby ti nevypadla. Moxi dokonce nepoužívá ve svých bruslích ani vymezovače, takže jednoduše si vylupneš samotné ložisko za pomoci imbusáku. Jde to opravdu jednoduše.

2) Aplikace ložisek. Pokud budeš mít novou sadu ložisek, dej si je do nových koleček, popřípadě můžeš použít i ložiska ze starých koleček. Je jen na tobě, jak se rozhodneš. Ložiska jednoduše vtiskneš. Ideální je mít tool, kterým vsuneš ložisko dovnitř. Třeba dávat pozor, když zatlačuješ prsty ložisko dovnitř, abys netlačil na krytky. Dobré je zatlačit na jednotlivé hrany, ideální je však použít právě tool nebo imbusák. Díky nim se snáze vtlačí ložisko do kolečka.

3) Vložení magnetického vymezovače. Následně budeš potřebovat magnetický vymezovač, bez kterého by se kolečka nerozsvítila. A znovu ho zatlačíš na ložisko. Můžeš si opět pomoci již zmiňovanými nástroji. Pokud budeš postupovat správně, uslyšíš finální klik, který ti řekne, že jsi to udělal správně.

4) Nasazení kolečka. Dále nasadíš kolečko. A opět zašroubuješ matičku. Může se stát, že po nasazení všech koleček nebudou svítit rovnoměrně. Proto je třeba najít správnou míru, kdy se kolečko pěkně rozsvítí. Nemusíš ho dotahovat na maximum, mělo by se volně točit. Následně namontuj i zbylá kolečka, abys zjistil, jak tvá nová kolečka svítí.

Doufáme, že ti video spolu s článkem pomohli. V případě otázek se na nás neváhej obrátit.