Nové kolečkové brusle Rollerblade pro sezonu 2021 (Fitness a Urban)

Nové kolečkové brusle Rollerblade pro sezonu 2021 (Fitness a Urban)

Tříkolečkové brusle si našly své stabilní místo i u amerického výrobce Rollerblade. Nicméně i přes mnoho jejich výhod v nabídce dále zůstávají také klasické čtyřkolečkové varianty. Díky tomu si z nabídky pro sezónu 2021 vybere vhodné brusle každý, od začátečníka až po výkonnostního sportovce.

V tomto článku se blíže podíváme na modely ze dvou nejpopulárnějších kategorii – fitness a hardboot / urban.

Celou kolekci Rollerblade u nás najdeš na tomto linku.

Fitness brusle Rollerblade 2021

Model Macroblade je stabilní součástí fitness kolekce již více než 5 let. Jde o nejkvalitnější a nejspolehlivější měkkou botu od Rollerblade. V porovnání se staršími modely mají tříkolečkové brusle mesh (tkaný) svršek, který je uvnitř měkký a pohodlný, z vnější strany maximálně prodyšný.

Rollerblade Macroblade 110 2021

Dámská i pánská verze tohoto modelu získala v sezóně 2021 facelift. Aktuální design je doplněn o nový svršek bruslí, jenž navazuje na poutka tkaniček, a lépe tak obepne celou nohu. Vyšší model boty jako vždy zprostředkovává maximální laterální oporu. Brusle si zapneš prostřednictvím rychloupínacího systému (netrhá se díky tomu, že poutka jsou vyrobena z látkového materiálu), klipsy na kotníku a suchého zipu nad nártem.

Delší rám činí brusle ideálními na delší tréninky, poskytne ti dostatečnou stabilitu i při vyšší rychlosti. Obratnost je srovnatelná se 4x90mm variantou bruslí. Tak jako tomu bylo v minulé sezoně, i v této mají brusle kvalitnější Supreme kolečka doplněné o spolehlivá ložiska SG9.

Model s 3×110 mm velkými kolečky ti dobře poslouží, pokud hledáš brusle výkonnostně podobné verzi s kolečky o velikosti 4×90 mm, případně pokud hledáš vyšší výkonnostní stupeň z 4x84mm nebo 3x100mm variantou bruslí.

Rollerblade Macroblade 110 3WD 2021

Video:  

Rollerblade Macroblade 100 2021

Mladší sourozenec modelu Macroblade 110 disponuje stejnými technickými parametry jako vyšší řada bruslí. Jediný rozdíl je v průměru koleček, a tím pádem i v kratším rámu. Model je díky tomu vhodný i pro začínající či rekreačně laděné bruslaře. Výkonnostně je rozložení koleček 3×100 mm někde na úrovni varianty bruslí se 4x84mm kolečky. Díky kratšímu rámu a menším kolečkům se brusle snadněji ovládají a jsou obratnější. Lepší ovladatelnost v konečném důsledku pomáhá rychlejšímu pokroku v bruslařské technice.

Rollerblade Macroblade 100 3WD 2021

Video:

 

Rollerblade Macroblade 90 2021

Jde o bruslařský evergreen, který však v sezóně 2020 vypadl z oficiální nabídky amerického výrobce. Asi i značka Rollerblade se nechala unést tříkolečkovou vlnou a myslela si, že všichni její uživatelé přejdou na triskates. Model s 90mm kolečky se proto v naší nabídce mohl objevit pouze jako mimokatalogová verze bruslí, která byla shodná s modelovou řadou z předchozího roku. Tento rok ho již zařazujeme oficiálně, s barevným refreshem a také s vylepšením v podobě rychloupínacího mechanismu, který tomuto modelu v minulé sezóně chyběl.

Pokud hledáš kombinaci nejkvalitnější fitness boty Rollerblade spolu s klasickými 4x90mm kolečky, toto bude ta správná volba. 90mm kolečka výborně poslouží všem tréninkuchtivým bruslařům a bruslařkám. Díky většímu průměru koleček můžeš bruslit delším skluzem, silověji a zvládneš i delší tratě. Vhodné jsou pro tebe zvláště tehdy, pokud hledáš tradiční rozložení koleček či přecházíš např. ze starších typů bruslí z 80mm nebo 84mm kolečky.

Rollerblade Macroblade 90 2021

Video:

 

Hardboot (urban) brusle Rollerblade 2021

Vyznačují se pevnou plastovou botou. Rollerblade již dlouhá léta určuje trendy a kvalitativní standardy, díky modelovým řadám Maxxum, Twister a RB si vybere každý fanoušek pevné plastové boty.

Rollerblade Maxxum Edge 2021

Celá řada bruslí Rollerblade Maxxum zůstává v nezměněné podobě i pro sezónu 2021. V modelové řadě Maxxum dostaneš pevnou plastovou botu, která ti zprostředkuje oporu na úrovni freeskate / freestyle bruslí. Hlubší vykrojení nad achilovkou ti dá volnost navíc při delším skluzu. Zajímavými je dělá právě kombinace s většími průměry koleček. Pokud chceš klasiku, ideální budou modely s 90mm kolečky, které jsou dostatečně rychlé při zachování optimální obratnosti. Případně poslouží každému, kdo na trénink hledá 90mm kolečka, avšak upřednostní pevnost hardboot boty před měkkou fitness bruslí.

Rollerblade Maxxum Edge 90 2021

Pro rychlobruslaře (a obecně milovníky rychlosti), kteří si netroufají na kotníkovou botu a vedle velkých koleček hledají v botě i “Maxximum” opory, je jako stvořený model Maxxum Edge 3WD 125. 3×125 mm velká kolečka sice nejsou zcela u sebe jako u některých Powerslide modelů, na druhé straně ale od sebe nejsou tak daleko jako u některých tradičních rychlobruslařských bruslí. To z modelu Rollerblade Maxxum Edge 125 činí dokonalou hybridní brusli, kterou využiješ ve městě, na místní cyklostezce – a vlastně všude, kde tě napadne. Značka: maximální rychlost zaručena.

Rollerblade Maxxum Edge 3WD 125 2021

Modely s 90mm kolečky jsou vybaveny extruded aluminium rámem, Supreme kolečky a ILQ 7 ložisky. 125mm verze má kvalitnější kolečka Hydrogen, ILQ 9 ložiska a pevnější rám. Všechny modely Maxxum mají kvalitní ráčnové klipsy nad nártem i nad kotníkem. To bruslím dodává maximální pevnost.

Video:

Rollerblade Twister Edge 2021

Modely Twister jsou v nabídce Rollerblade klasikou již více než 15 let. Přívlastek Edge znamená novou generaci tohoto bezkonkurenčně populárního modelu. V této sezóně se modelová řada Twister dočkala nových barev.

Jak jsme si už zvykli, její součástí je základní model vybavený 4x80mm Supreme kolečky, kvalitním rámem s jednostrannými osami a ložisky ILQ 7. Vedle něho je součástí nabídky i dámská verze s užším střihem vnější boty a jemněji laděnými barvami.

Rollerblade Twister Edge 80 2021

Model Rollerblade Twister Edge X je určen pro všechny, kteří neuznávají kompromisy a chtějí to nejlepší, co je na trhu. Mají 80mm Hydrogen kolečka, ILQ 9 ložiska a k tomu všemu design, který se jen tak nevidí.

Rollerblade ale rozhodně neusíná na vavřínech a jde s dobou. Už 3. sezónu po sobě je v nabídce i tříkolečková verze bruslí Twister Edge 3WD 110 – jako vždy ve speciálním provedení boty a je opět doplněna nejkvalitnějšími kolečy Hydrogen s ILQ 9 Classic plus. V tomto případě dostaneš extra krátký rám, který je ideální, pokud hledáš co nejobratnější brusle. Využiješ je pro jízdu městem, avšak kolečka 3×110 mm ti určitě dobře poslouží i při trénincích na cyklostezce. Jedná se o jeden z nejuniverzálnějších modelů vůbec.

Video:

Rollerblade RB 2021

Pro některé by tato verze bruslí mohla znamenat jen ekonomičtější verzi modelu Rollerblade Twister, pro jiné by se mohla jevit jako zbytečná. My však víme, že do nabídky Rollerblade dokonale zapadá a nevypadává z ní ani pro sezonu 2021. Cena bruslí je opravdu posazena o něco níž, než je tomu v případě modelu Twister. Je to způsobeno především typem boty, jenž má výrazně širší střih. Ekonomičnost modelu se projevuje i v tom, že se Rollerblade RB vyrábí pouze v celých velikostních číslech. Vzhledem k tomu, že se i tak jedná o celoplastový model, boty si i přes okleštěné číslování vybere každý.

Modelová řada i v roce 2021 začíná modelem RB Cruiser 80. Botu dostaneš vybavenou základním rámem a také základní verzí čtyř 80mm koleček. Jejich menší průměr ti nabízí nižší těžiště, lepší stabilitu a maximální obratnost. V kombinaci s pevnou botou (maximální opora) a příznivou cenou je tento model ideální pro začátečníky. Cruiser se navíc vyrábí v unisex i v čistě dámském provedení.

Rada RB však nezůstává jen u začátečníků. Extrémně populární je model RB 3WD 110, který kombinuje širší střih modelu RB s kvalitním rámem a 3x110mm Supreme kolečky. Je to ideální freeskate nebo tréninkový model pro všechny „širokonožce“, kteří hledají rychlé a obratné brusle za dobrou cenu. V rámci všech modelů dostaneš dvě klipsny, které ti nohu spolehlivě podrží.

Bonusem je model X, který je v sezóně 2021 absolutní novinkou. Bota RB je v tomto případě doplněna o speciální design, kvalitní rám a kolečka Hydrogen.

Který z modelů je tvůj favorit? Preferuješ komfort měkké fitness boty, nebo nedáš dopustit na pevnou hardboot botu? Napiš nám to do komentáře a nezapomeň nám dát follow / subscribe.