Představení nové značky FR Skates

Představení nové značky FR Skates

Značka Seba se za posledních více než 10 let své existence spolehlivě vryla do povědomí mnoha inline nadšenců. Ti ji často oblibují právě kvůli nadstandardně kvalitním specializovaným freestyle a freeskate bruslím. V neposlední řade výrobce Seba vždy ten, kdo podporoval komunitu, která vznikla kolem sportu, jehož je vlastně tvůrcem. Organizace světové série ve freestyle a nově i mezinárodní skate cross závody byli samozřejmostí. Mnozí si značku Seba oblíbili právě kvůli tomu, že působila velmi evropsky. Vždy bylo vidět, kdo přesně za ní stojí a nikdy nesklouzla k výrobě levných a přehnaně ekonomických bruslí.

Bezkonkurenčně nejpopulárnější byl koncept FR bruslí, který vznikl v Paříži v roce 2006. Jeho zakladatelé, Sebastien Laffargue a Gregoire Pinto, vymysleli novou generaci freeride bruslí s pevnou vnější botou. Kombinovali v sobě vysoký, komfort, obratnost a odolnost. Můžeme na nich vidět pozornost, kterou zakladatelé věnovali detailům i nádech francouzského stylu, co přineslo bruslím úspěch po celém světe.

Seba nerostla jenom v Evropě, stále větší popularitu si získávala i v asijských zemích. Tak jako ale Seba rostla na druhém kontinentu, tak se zmenšoval vliv jejích tvůrců na samotnou značku.

Proto se rozhodli tvůrci přijít v sezóně 2018 s novou značkou FR skates, na kterou budou mít bezprostřední vliv. Těšit se můžeme na nové modely tříkolečkových freeride bruslí, klasické freestyle brusle i různé stylové doplňky, kterými si vytuníš své brusle.

fr skates

 

Předpokládaný úspěch nové podznačky předznamenává již jenom samotný fakt, že její tvůrci jsou zároveň inovátory ve světe freeride a freestyle bruslí. Přišli s myšlenkou integrovat velké ocelové pláty do freeride a freestyle bot mezi samotnou bruslařskou botu a rám. Tímto vylepšením zajistili lepší zpětnou odezvu a tuhost. Víceré značky se nechali touto myšlenkou inspirovat. Laffargue přišel také s myšlenkou redukovat prostor mezi kolečky, čímž zmenšil rámy na délku 219-231-243 milimetrů.


Pokud tě Antony Pottier nabudil, prohlédni si katalog, ať víš, na co se můžeš těšit!